Theater Babel Rotterdam

Je wordt een ander.

Voor Theater Babel Rotterdam werken we sinds hun bestaan mee aan het brengen van focus in hun boodschap en dit vervolgens zichtbaar maken. Het gezelschap heeft een krachtige mening over meedoen voor iedereen (en dat dit nu niet mogelijk is) en speelt met allerlei taboe-doorbrekende onderwerpen. Een theatergezelschap waar we met veel liefde voor werken.

De voorstelling Romeo’s en Julia’s draait om de centrale vraag: mag je houden van wie je wil houden? Op de campagnebeelden die we ontwikkelden staan allerlei Romeo’s en Julia’s (of Romeo’s en Romeo’s / Julia’s en Julia’s). Oud en jong, beperkt of niet. De door ons geportretteerde duo’s zijn spelers van de voorstelling. Uit hun waargebeurde verhalen blijkt dat liefde niet altijd overwint. Omdat anderen bepalen wat zij wel of niet mogen.

Paul Röttger: ‘Met elkaar anders kunnen zijn: daarin schuilt de mildheid die onze samenleving nodig heeft.’

‘Met iedere uiting die we samen maken, vertellen we niet alleen het verhaal van een bepaalde voorstelling maar van ons hele gezelschap. Dat is nodig om onze boodschap met zoveel mogelijk mensen te delen.’

Lees interview

We namen het initiatief de campagnebeelden te exposeren in hal van de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Elke week waren in de hal acteurs aanwezig om hun levensverhaal over de liefde te delen. Toevallige passanten werden verrast door persoonlijke verhalen over de liefde en hoe dit wel of niet wordt toegelaten door anderen. Het leverde waardevolle momenten op.