Cordaan Jeugd

Met liefde voor het leven. Om lichtpuntjes zichtbaar te maken.

Na gesprekken met medewerkers van Cordaan Jeugd (Jeugdzorg Amsterdam) viel ons hun lange uithoudingsvermogen op. Niet alleen om kleine en grote stappen te bereiken met de kinderen voor wie gewerkt wordt, maar ook de wens om iemand echt te begrijpen. De zin die overkoepelend bij ons bovendreef was: ‘Met liefde voor het leven’. Het is de titel van ‘de gewenste manier van werken’ binnen Cordaan Jeugd.

Podcast

Met Liefde voor het leven

aflevering 4 | 29 min

Met Liefde voor het leven is een podcast serie van Cordaan Jeugd. In deze aflevering zijn de moeders Leontien Sauerwein, Milouda Achahbar en Fiona Rotmans aan het woord. Over verdragen en het kleine vragen. Over voor jezelf zorgen en over luisteren. Luisteren zonder oplossingen aan te dragen.

Hanneke Vrielink: ‘Zien wat er al is. En hoe véél dat is.’

Elk mens heeft recht op een goed leven, goed onderwijs en gelijke kansen. Daar is niemand op tegen. Toch klinken in Nederland soms geluiden dat mensen met een beperking bijvoorbeeld geen kinderen moeten krijgen. Hanneke Vrielink, directeur van Cordaan Jeugd in Amsterdam, laat een duidelijk ander geluid horen.

Lees interview

Met liefde voor het leven is aanjager voor o.a. podcasts, films, spellen en tentoonstellingen op verschillende locaties en werkplekken en voor gesprekken om de onbewuste kwaliteiten van medewerkers bewuster te maken. Positiviteit levert positiviteit op. Het is aanstekelijk en dat zorgt voor een zachte duw de positieve kant op. Positieve voorbeelden geven steun om in lastige situaties keuzes te maken met de mentaliteit van Met liefde voor het leven.

Podcast

Met liefde voor het leven

aflevering 3 | 38 min

Met Liefde voor het leven is een podcast serie van Cordaan Jeugd. In deze aflevering zijn moeder Ivka en gezinscoach Schelte aan het woord. Over veel contact hebben. Over luisteren zonder te oordelen, en heel nieuwsgierig zijn. Daar ligt de sleutel van vertrouwen krijgen.